Brief van  Sinterklaas 1 
23 oktober 2019

Lieve kleine en grote kinderen van Hellevoetsluis en omgeving.

Het is eindelijk weer zover. We zijn er na hard werken bijna klaar voor. We staan op het punt om te vertrekken naar Hellevoetsluis! Op dit moment zijn de Pieten alles nog een goed plaatsje aan het geven op onze boot en als dat gebeurd is, dan kunnen we vertrekken.

De Hoofdpiet heeft de computer en het Grote Boek helemaal bijgewerkt. Alle pieten hebben hun klimoefeningen gedaan, de cadeautjes zijn ingepakt, de pepernoten zijn gebakken en natuurlijk voorgeproefd, de burgemeester is ingelicht dat we komen en de Pieten hebben hun pakken gewassen en gestreken.

De pieten zijn allemaal erg vrolijk, want ik hoor overal muziek en ik hoor de pieten lekker zingen. Ze hebben dus weer enorm veel zin in om naar Hellevoetsluis toe te gaan.

We zijn dus bijna klaar om te vertrekken met de pakjesboot.

Mijn Hoofdpiet heeft ook al met de mensen van het winkelcentrum gesproken. Via skype of zo? Ik snap niet hoe dat gaat, maar gelukkig heb ik hele handige computerpieten. Ik hoorde van hem dat er heel veel gebouwd en verbouwd wordt in Hellevoetsluis. Het wordt dus hoog tijd dat ik snel een kijkje kom nemen. Ik ben erg benieuwd naar het ingepakte gemeentehuis. Daar snap ik niet zo veel van. Je gaat toch geen huis inpakken? Mijn Pieten pakken cadeautjes in, maar geen huizen. Ik hoop maar dat mijn vooruit gereisde Pieten dat niet hebben gedaan. De burgemeester zal dat vast niet fijn vinden. De Hoofdpiet vertelde verder nog dat het in Hellevoetsluis nog redelijk warm is. Zelfs 20 graden met wat regenbuitjes hier en daar. Wat kan het toch raar weer zijn! De Pieten moeten zich maar niet te warm aankleden. Misschien moeten we dan nog wel wat parapluutjes meenemen. Dat is dan wel handig.

 

 

De Inspectie-Pietenboot is net vertrokken richting Hellevoetsluis. De Hoofdinspectiepiet moest alleen nog wat dingen in zijn boek schrijven die hij echt niet mocht vergeten van mij. Ik hoop maar dat hij dat niet vergeet om te doen. Soms moet hij zo veel doen en regelen, dat hij nog wel eens iets vergeet. Zo hoop ik maar dat hij niet vergeet om een slaapplaats en een pakhuis te regelen voor de Pieten en mijzelf.

Twintig pieten zijn er nu aan boord om alles voor mij te regelen als ik op 16 november in de haven van Hellevoetsluis aankom. Deze Pieten zullen jullie vast wel ergens tegenkomen. Ik weet dat het de bedoeling is, dat zij op 9 november om 13.00 uur aankomen met de Inspectie-Pietenboot in het grote winkelcentrum De Struytse Hoeck. De Inspectiepieten gaan dan het winkelcentrum inspecteren of het wel veilig genoeg is om daar naar toe te gaan. Je weet het maar nooit. Vallende stenen? Gaten in de vloer? ……De Inspectiepieten hebben ook weer een mooie kleurplaat gemaakt en zullen deze ook dit jaar weer uitdelen aan alle kinderen in het winkelcentrum. Die ingekleurde kleurplaten kunnen jullie, vóór 14 november, inleveren bij Bruna of Top 1 Toys op het winkelcentrum. Er zijn weer mooie prijzen mee te winnen.

Op de Inspectiepietenboot is het heel gezellig, want toen ik met de Hoofdinspectiepiet aan het bellen was over wat hij echt niet mag vergeten, hoorde ik overal verschillende soorten muziek. Ik hoorde de Pieten meezingen en meetellen op de muziek. Ik moet toegeven dat ik ook iets raars hoorde. Een liedje over Bob de Bouwer? Wat gaan de Pieten doen? Gaan ze meehelpen met de grote verbouwing in het winkelcentrum? Volgens de Inspectiepieten gaat alles prima op de boot. De Hoofdinspectiepiet vertelde dat hij de Pieten aan het sporten heeft gezet. Ze zijn aan het touwtje springen en ze zijn aan het klimmen in de mast.

De Hoofdinspectiepiet zorgt er voor dat de Inspectiepieten alles prima voor mij gaan regelen. Hij vertelt ze precies wat ze moeten doen en wat ze vooral niet moeten doen. Je weet het maar nooit met die Pieten. Ik hoor vast wel van mijn Hoofdinspectiepiet hoe het echt gaat daar aan boord bij die Inspectiepieten. Op mijn Hoofdinspectiepiet kan ik uiteindelijk altijd weer vertrouwen, als….. hij alles maar goed opschrijft in zijn grote boek. Ik zou zeggen tot volgende week, want dan zal ik jullie nog wel even schrijven.

                                                                                 

Groetjes van Sint en alle Pieten.

 

Brief van Sinterklaas 2 
30 oktober 2019

Beste kinderen, mama’s, papa’s, opa’s en oma’s,

Afgelopen week was het enorm druk want ik moest veel belangrijke zaken regelen. We mochten natuurlijk niets vergeten als wij naar Hellevoetsluis gaan. Gelukkig hebben alle Pieten goed geholpen met het laden van de boot en konden we op tijd vertrekken. We varen nu op zee. Ik ga zo de laatste dingen in mijn grote boek schrijven en dan ben ik wel klaar voor de reis en natuurlijk de aankomst in Hellevoetsluis.

Van de burgemeester heb ik gehoord dat mijn Pieten het gemeentehuis niet hebben ingepakt. Gelukkig maar. De burgemeester vertelde dat ze het gemeentehuis gaan verbouwen en dat bouwvakkers het gemeentehuis helemaal gaan inpakken. Waarom ze dat gaan doen, dat weet ik niet, maar dat zal de burgemeester mij nog wel vertellen als ik aankom. Ik heb wel gehoord dat er nu een podium komt, want we kunnen niet op het bordes bij het gemeentehuis.

Aan boord is het nu wel een heel erg rustig. Misschien komt het doordat er een paar drukke Pieten op de inspectiepietenboot zitten. Of omdat het nu toch wel erg hard regent en dus iedereen binnen bezig is. Ik weet het niet. Hier aan boord zijn de Pieten nog druk bezig om de laatste pakjes in te pakken en om nog wat kruidnootjes bij te bakken.

Van de Pieten op de inspectieboot hoorde ik dat alles prima verloopt. De Inspectiepieten zijn al een paar dagen geleden vertrokken met een boot vol strooigoed en kleine cadeautjes. Zij komen zaterdag 9 november om 13.00 uur met de boot, via Het Voorns Kanaal, aan. Zij komen alvast een kijkje nemen in het grote winkelcentrum de Struytse Hoeck. Ook zij zijn erg nieuwsgierig naar de verbouwingen daar. De Inspectiepieten gaan ook gelijk kijken of het wel veilig is om naar het winkelcentrum te gaan. Je weet maar nooit met al die verbouwingen. Misschien kunnen de Pieten de bouwvakkers wel een handje helpen om het winkelcentrum weer mooi te maken. Een paar van mijn Inspectiepieten hebben in mijn pakhuis in Spanje ook wat verbouwd en dat is toen heel goed gegaan. Wat extra handjes tijdens de verbouwing kunnen misschien wel handig zijn, want de Pieten hoorden dat ze achter liepen met de verbouwing. Dan is de verbouwing misschien wel eerder klaar! Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar al die verbouwingen daar bij jullie in Hellevoetsluis.

De Inspectiepieten vinden het natuurlijk erg leuk als er op 9 november veel kinderen met de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s komen om ze te verwelkomen.

De Inspectiepieten komen al iets eerder naar Hellevoetsluis om voor mij heel veel dingen te regelen. Je snapt natuurlijk wel dat wij het altijd enorm druk hebben, als wij in Nederland aankomen. De Inspectiepieten regelen dan bijvoorbeeld een pakhuis en een slaapplaats voor mij en mijn Pieten. Ook zorgen ze ervoor dat er voldoende speculaas, kruidnoten en pepernoten gebakken zijn. Ze regelen ook schone kleding, afspraken met de Burgemeester en natuurlijk met veel papa’s en mama’s enz., enz.

 

De Inspectiepieten zullen op 9 november, als ze aan land kunnen komen, leuke kleurplaten uitdelen. Als je deze kleurplaat mooi inkleurt/versiert en deze inlevert vóór 14 november bij Bruna of Top 1 Toys  in de Struytse Hoeck, dan maak je ook nog kans op een mooie prijs. De kinderen die gewonnen hebben, zullen uitgenodigd worden op zaterdag 16 november. Zij zullen dan van mij persoonlijk, de prijzen in ontvangst mogen komen nemen in de Struytse Hoeck. Op dit moment heb ik jullie niet zo veel meer te vertellen. Ik zou zeggen tot volgende week. Dan zal ik jullie nog een briefje schrijven. Ik zal jullie al vast even de route en de tijden geven, dan kunnen we elkaar gewoonweg niet missen.

 

Zaterdag 16 november 2019

  9.45 uur   Start voorprogramma bij het Prinsenhuis.

10.00 uur   Boot uit Spanje vaart de haven binnen bij de vuurtoren

10.15 uur   Vesting, aankomst per boot bij de brug bij de Oostzanddijk

10.45 uur   Burgemeester Milène Junius ontvangt de Sint op het podium voor de notariswoning

11.15 uur   Vertrek van het gemeentehuis, via Opzoomerlaan, Brielsestraatweg

                   en de Rijksstraatweg naar:

11.40 uur   Winkelpassage 56 aan de Rijksstraatweg(korte stop)

12.00 uur   Vertrek Winkelpassage 56 via de Rijksstraatweg naar:

12.15 uur   Autobedrijf Den Hartog aan de Moriaanseweg West

12.45 uur   Start voorprogramma De Struytse Hoeck, centrale plein bij restaurant Ocean

13.00 uur   Vertrek van Autobedrijf Den Hartog naar Winkelcentrum Struytse Hoeck.

                      Met een nieuwe route;

                      Rijksstraatweg, Koninginnelaan, Sportlaan, Schoolslag, Vlinderslag en dan het fietspad

                    volgen en daarna onder het fietstunneltje door naar het winkelcentrum De Struytse  

                    Hoeck.

13.00 uur   Start voorprogramma De Struytse Hoeck door Pieten van de intocht

13.30 uur  Aankomst van de Sint op het centrale plein bij Ocean

15.45 uur  Vertrek uit het winkelcentrum De Struytse Hoeck.

 

                                                                                                              Groetjes van Sint en alle Pieten


Brief van de Hoofdinspectiepiet   
6 november 2019

 

Beste allemaal,

We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal, helemaal…….

Op dit moment komt de haven van Stellendam in zicht, als ik heel goed kijk tenminste. We moeten nog wel even varen hoor. Daarna moeten we nog door de sluis en dan zijn we, denk ik, iets te vroeg.

We gaan dan eerst even aan wal om een beetje uit te rusten en de “To do list” van Sinterklaas door te nemen.

Jeetje, wat moeten wij veel doen. Pepernoten en kruidnoten bakken, zakken vullen, cadeautjes inpakken, de burgemeester regelen, politie regelen, de 4P verkeersregelaars regelen, hekken voor bij het gemeentehuis regelen, een slaapplaats en opslag voor de cadeautjes huren, het winkelcentrum controleren. Daar moeten we kijken of alles wel veilig is door de verbouwing en natuurlijk kijken of de winkels er klaar voor zijn en ……… Zo kan ik nog wel even doorgaan. Er staan wel een paar honderd “to do” dingen op. Pfff vermoeiend hoor om dit allemaal voor elkaar te krijgen in een week tijd. En we moeten misschien ook nog mee gaan helpen met de verbouwing van de Struytse Hoeck, als er gevaarlijke dingen zijn. Ik heb foto’s gezien van het winkelcentrum op de site en ik zag een enorm gat in de grond. Dat is zeker niet veilig voor iedereen. Misschien moeten we het gat eerst nog even vol laten storten met zand. We zullen wel zien.

Komen jullie zaterdag ook naar de Struytse Hoeck om ons te verwelkomen? We komen om ongeveer 13.00 uur aan via het Voorns Kanaal.

Wij zullen, op 9 november, als wij aankomen heel veel kleurplaten uitdelen.

Als je deze kleurplaat mooi inkleurt/versiert en deze inlevert vóór 14 november bij Bruna of Top 1 Toys in de Struytse Hoeck, dan maak je kans op een mooie prijs. De kinderen die gewonnen hebben, zullen uitgenodigd worden op zaterdag 16 november. Zij zullen dan bij Sinterklaas de prijzen in ontvangst mogen komen nemen in de Struytse Hoeck.

Op dit moment heb ik jullie niet zo veel meer te vertellen. Ik zou zeggen: Tot zaterdag!

 

Groetjes van de Inspectiepieten.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande bedrijven.
Plaats voor uw advertentie