UA-86647001-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Delen via sociale media

EID lampionnenoptocht een groot succes

 

De 70ste lampionnenoptocht was er één om met een goed gevoel op terug te kijken, zowel  voor de organisatie, alle vrijwilligers als voor alle deelnemers. De stoet was zelfs nog groter dan vorig jaar. En er waren erg mooie creaties te bewonderen.

Vanaf 18.30 uur druppelden de enthousiaste en vrolijke deelnemers binnen op de parkeerplaats achter sporthal De Eendraght. Sommige wagens werden aldaar weer opgetuigd, uitgepakt en ingericht, om beschadigingen tijdens de rit naar de Eendraght te voorkomen. Om iets na 20.00 uur werd het startsein gegeven.

Voorop zorgde Sempre Crescendo voor de nodige sfeer. Ze lieten ons genieten van al hun nieuwe verlichting op en aan de instrumenten en natuurlijk aan de batons van de majorettes.

Ook brachten de muziekkorpsen van muziekvereniging Duindorp uit Scheveningen, de Euroband uit Rotterdam, Sint Cecilia uit Voorhout, Jong Holland uit Zwijndrecht en de Jeugd Rijnmondband uit Schiedam gezellige muziek ten gehore.

 

De sfeer was goed en toeschouwers konden genieten van de mooie creaties die aan hen voorbijtrokken. Tijdens de optocht was er nog wel een opstopping. De wagen van Vincent van Gogh was vast komen te zitten op een druppel in het wegdek. Daardoor brak er aandrijfas en konden ze niet verder. Gelukkig hebben boeren en tuinders altijd iets achter de hand. Snel werd er een tractor voor gezet en kon de wagen zijn weg vervolgen. Na een korte stop in de Duindoornstraat, waar de muziekkorpsen voorzien werden van een welverdiend drankje uit de gesponsorde wagens van de Kia dealer Troost, werd de optocht in het donker voortgezet. Nu natuurlijk met veel verlichting.

Na een fijne optocht, waarin de weergoden ons goed gezind waren, kwam de gehele stoet aan op het plein achter de sporthal de Eendraght. De 22 verkeersregelaars die er voor gezorgd hadden dat alles veilig en vlekkeloos verliep, gaven iedereen een plekje op de parkeerplaats. Zelfs alle muziekkorpsen stonden op de parkeerplaats. Na een kort deuntje en een bedankje door Riet, vertrokken zij onder luid applaus.  Voor de jurywagen van Bloktransport verzamelden alle deelnemers zich voor de prijsuitreiking. De jury had het ook dit jaar weer zeer moeilijk om prijswinnaars te kiezen, daar eigenlijk iedereen in hun ogen wel een prijs verdiend had. We zagen vele creaties langskomen zoals: de ingehuurde verlichte robots, cowboys en Indianen, vlinders, prinsen en prinsessen in verlicht jurken, een zeemeermin op een rots, piraten in een schip, de meesterwerken van Van Gogh, de vuurtoren van Hellevoetsluis, molens, locomotief met wagon, zelfs Max Verstappen kwam nog even langs racen. Het was dus een heel uiteenlopende optocht.

Ook waren er dit jaar weer aardig wat tuinen versierd. Zelfs veel meer dan anders. Wij als organisatie zijn daar erg blij mee. Dit geeft toch extra sfeer aan het geheel en bij veel van de verlichte tuinen was het tot in de late uurtjes erg gezellig.

Gelukkig kwam de jury toch tot een eenduidig juryoordeel, waardoor de prijsuitreiking snel kon gaan beginnen. Een zeer enthousiaste Burgemeester Milène Junius reikte in alle categorieën de prijzen uit samen met de hoofdsponsor Willian de Koster van de Europoort Industrie Diensten uit Stellendam.

Dit jaar zijn alle deelnemers aan de optocht op de foto gezet. De foto’s zijn gratis te downloaden op:  www.strr.nl. Aldaar vindt u ook al onze sponsoren die deze optocht mogelijk hebben gemaakt. (Sponsoren worden ook nog bedankt/ genoemd in een aparte advertentie in Groot Hellevoet)

 

De uitslagen van de 70ste EID-Lampionnenoptocht zijn:

Eigengemaakte lampionnen:

1. Helicopter van Stijn v/d Vlies 2. Insectentuin van de kinderboerderij  3. Stationnetje

Individueel:

1.Zeemeermin Lois 2. Prinses door Aivy  3. Max Verstappen door Joël.

Kleine groepen:

1. De locomotief van familie Landwehr 2. Assepoester door familie Deden 3. Daar bij die molen door familie Bruinsma.

Grote groepen:

1. P.R. Boeren en Tuinders met Vincent van Gogh 2. De VOC door de VOC  3. Tropical Hellevoet door Cassa.

Reclamewagens:

1. Bakkerij Klok met Aloha 2. Montagetechniek Hellevoet met Mamma Mia 3. Chris Boomverzorging met de lampionnen bus.

De Tuinen:

1. Meeuwenlaan 25 met Master of Puppets 2. Cornelis van Kleyburgstraat 16 met Geschiedenis 3. Moriaanseweg oost 145 met Bedankt 70x plezier.

 

Helaas zijn op deze avond niet alle prijzen uitgereikt, omdat de prijswinnaars al naar huis waren. Prijswinnaars kunnen contact opnemen met de organisatie.(642225)

Nadat de karren, trailers, muziekkorpsen, fietsen, wandelaars enz. vertrokken waren, restte het de EID-organisatie om op te gaan ruimen. Daarna gingen wij, moe en zeer tevreden terugdenkend aan een geslaagde optocht, om 1.00 uur naar ons bed.

Volgend jaar gaan wij de 71ste lampionnenoptocht in Hellevoetsluis beleven. We gaan er dan weer met zijn allen een super groot feest van maken. Trek volgend jaar de stoute schoenen aan en doe gezellig allemaal mee. Namens de gehele organisatie nogmaals bedankt en tot de 71ste lampionnenoptocht op 14 september 2019.