EID lampionnenoptocht wederom een groot succes

 

De 71ste lampionnenoptocht was weer er één om met een goed gevoel op terug te kijken, zowel voor de organisatie, alle vrijwilligers als voor alle deelnemers. 

En er waren erg mooie creaties te bewonderen.

Vanaf 18.30 uur druppelden de enthousiaste en vrolijke deelnemers binnen op de parkeerplaats achter sporthal De Eendraght. Sommige wagens werden aldaar weer opgetuigd, uitgepakt en ingericht, om beschadigingen tijdens de rit naar de Eendraght te voorkomen. Om 20.00 uur werd het startsein gegeven.

Voorop zorgde drumfanfare Exelsior uit Delft voor de nodige sfeer.  Ook brachten de muziekkorpsen van muziekvereniging Sempre Crescendo, Marchingband Tamarco uit Leiderdorp en showband ’75 uit Leidschendam gezellige muziek ten gehore. Helaas moest Drumfanfare Duindorp verstek laten gaan door de vele zieken binnen het korps.

 

De sfeer was goed en toeschouwers konden genieten van de mooie creaties die aan hen voorbijtrokken. Tijdens de optocht was er nog wel een kleine opstopping. De wagen van de Gamma wilde niet meer starten, maar met wat vereende krachten van de Gamma, kreeg men de accu weer aan de praat. Na een korte stop in de Duindoornstraat, waar de muziekkorpsen voorzien werden van een welverdiend drankje uit de gesponsorde wagens van de Kia dealer Troost, werd de optocht in het donker voortgezet. Nu natuurlijk met veel mooie verlichting.

Na een fijne optocht, waarin de weergoden ons goed gezind waren, kwam de gehele stoet aan op het plein achter de sporthal de Eendraght. De verkeersregelaars van 4P, die er voor gezorgd hadden dat alles veilig en vlekkeloos verliep, zorgden er voor dat iedereen een plekje kreeg op de parkeerplaats. Zelfs alle muziekkorpsen stonden op de parkeerplaats. Na een kort deuntje, vertrokken zij onder luid applaus. Voor de jurywagen van Bloktransport verzamelden alle deelnemers zich voor de prijsuitreiking. De jury had het ook dit jaar weer zeer moeilijk om prijswinnaars te kiezen, daar eigenlijk iedereen in hun ogen wel een prijs verdiend had. We zagen vele creaties langskomen zoals: cowboys en Indianen, vlinders, prinsen en prinsessen in verlichte jurken, K3, Grease, de vuurtoren van Hellevoetsluis, Rapunzel, Halloween, De Lion King, Baby sharks, Clowns en nog veel meer. Eén wagen zorgde bij velen voor kippenvel. Dat was de wagen ter nagedachtenis aan Riet Ruijlof. Zij was er dit jaar niet meer bij, maar ze was zeker niet uit onze gedachte. Ik weet zeker dat zij met een tevreden blik op ons neer keek.

Het was dus een heel uiteenlopende optocht.

Ook waren er dit jaar weer aardig wat tuinen versierd. Wij als organisatie zijn daar erg blij mee. Dit geeft toch extra sfeer aan het geheel en bij veel van de verlichte tuinen was het tot in de late uurtjes erg gezellig.

Gelukkig kwam de jury toch tot een eenduidig juryoordeel, waardoor de prijsuitreiking snel kon gaan beginnen. Wethouder Spoon reikte in alle categorieën de prijzen uit.

Dit jaar zijn veel deelnemers aan de optocht op de foto gezet. De foto’s zijn gratis te downloaden op de vernieuwde site: www.strr.nl. Aldaar vindt u ook al onze sponsoren die deze optocht mogelijk hebben gemaakt. (Sponsoren worden ook nog bedankt/ genoemd in een aparte advertentie in Groot Hellevoet)

 

De uitslagen van de 71ste EID-Lampionnenoptocht zijn:

Eigengemaakte lampionnen:

1. De grote clown van familie Steenbeek 2. De vuurtoren van Eva Grieken en als derde Stijn van de Vlies met Ninja.

Individueel: Emilia Capello met Lion King 2. Lowes Plompe met Rapunzel 3. Joël met Tank

Kleine groepen:

1.Desiree de Jong met K3, 2. De Clowns van familie Steenbeek/Landwehr  3. Dames van de Geer met Zoete Regenboogzusjes

Grote groepen:

1.Kinderboerderij De Kerkestee met De boerderij zoemt 2. Bos met Baby Shark 3. Bovenlander met Halloween.

Reclamewagens:

1. Gamma met de Oldtimer Verhuiswagen 2. Montagetechniek Hellevoet met Grease 3. Dames van de Geer met Zoete Regenboogzusjes.

De Tuinen:

1. Moriaanseweg-oost 23 met Het Foute Feest 2. Cornelis van Kleyburgstraat 16 met de bruiloftstaart 3. Helmstraat 19 met de Discotheek.

 

Helaas zijn op deze avond niet alle prijzen uitgereikt, omdat de prijswinnaars al naar huis waren. Prijswinnaars kunnen contact opnemen met de organisatie via de site of met Kees Hollebrandse 06- 23369121.

Nadat de karren, trailers, muziekkorpsen, fietsen, wandelaars enz. vertrokken waren, restte het de EID-organisatie om op te gaan ruimen. Daarna gingen wij, moe en zeer tevreden terugdenkend aan een geslaagde optocht, om een uur of 1 naar ons bed.

Volgend jaar gaan wij de 72ste lampionnenoptocht in Hellevoetsluis beleven. We gaan er dan weer met zijn allen een super groot feest van maken. Trek volgend jaar de stoute schoenen aan en doe gezellig allemaal mee. Namens de gehele organisatie nogmaals bedankt en tot de 72ste lampionnenoptocht op 12 september in 2020. Geannuleerd.