De 73ste Lampionnenoptocht in Hellevoetsluis was een succes!
Op naar 14 september 2024

Hou de datum 14 september vast vrij in je agenda!
We hopen dan ook dat veel mensen weer gemotiveerd zijn, om iets leuks in elkaar te zetten en deel te gaan nemen aan dit mooie evenement want zonder u als deelnemer geen lampionnenoptocht !

Om dit alles weer mogelijk te gaan maken, zijn wij wel op zoek naar vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kunnen we niet verder.

Wie, o wie komt ons helpen op 14 september 2024, Taken die ingevuld moeten worden zijn bijvoorbeeld: Jureren, deelnemers inschrijven, folders rondbrengen, lampionnen verkopen en koffie schenken. (Deze taken nemen één avond in beslag) Ook zijn wij op zoek naar mensen die het bestuur willen komen versterken. (Deze taak neemt een paar avonden in beslag)

Mocht u interesse hebben, meldt u zich dan aan via de site www.strr.nl (stichting Riet Ruijlof).

Indien u van plan bent om ons gezellige team te komen versterken, wilt u zich dan zo snel mogelijk opgeven, dit omdat wij dan weten of wij verder kunnen met de organisatie.

Wilt u ons sponsoren, email ons dan via info@strr.nl 


Het startpunt, en dit is nieuw sinds september 2023 zal zijn vanaf de 2de parkeerplaats aan de Fazantenlaan. 

We hopen dan ook dat veel mensen weer gemotiveerd zijn, om iets leuks in elkaar te zetten en deel te gaan nemen.

Het meedoen is eigenlijk heel eenvoudig. Hieronder kunt u per categorie lezen hoe u kunt deelnemen. In alle categorieën hebben we geen thema. Geen thema? Ja, dat klopt. We willen alle deelnemers de vrije hand geven om de creativiteit te bevorderen.

U komt op zaterdagavond 14 september vanaf 18.30 uur met een mooi versierde fiets, skelter, kar, wagen enz. naar onze inschrijfwagen op de 2 de parkeerplaats Fazantenlaan en u meldt dat u meerijdt of -loopt. Van de inschrijver krijgt u een nummer. Dit nummer bindt u op uw creatie en …..dat is eigenlijk alles. Zorg wel dat er lampionnen aanwezig zijn op uw creatie. Het is namelijk niet voor niets een lampionnenoptocht.

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer leuke prijzen te winnen bij de onderstaande categorieën.

 

1.Maak je eigen lampion

Wat moet ik doen om deel te nemen aan de wedstrijd “Maak je eigen lampion”?

In de weken voordat de EID-lampionnenoptocht plaats vindt, kan iedereen thuis een lampion maken. Op 14 september brengt u de lampion mee naar de inschrijvingswagen en laat deze beoordelen door de jury. U kunt dan met uw lampion meelopen en of meerijden in de optocht. Aan het eind worden de verschillende prijswinnaars bekend gemaakt. Mocht dit niet gelukt zijn, dan bieden wij lampionnen aan met stokje en batterijen tegen een redelijke prijs naast de inschrijvingswagen.

2. De Tuinenwedstrijd

Wat moet ik doen om deel te nemen aan de wedstrijd “Tuinen”?

In de weken voordat de EID-lampionnenoptocht plaats vindt, kan iedereen, die aan de route van de optocht woont, thuis een eigen ontwerp verzinnen voor de aankleding van de tuin. Dan is het de bedoeling om uw tuin feestelijk te versieren. Op 14 september wordt uw tuin tweemaal door de jury beoordeeld. Eenmaal als het nog licht is en eenmaal als het donker is. Breek uw tuinverlichting dus niet direct af, als de optocht voorbij is, want de jury komt nog een keer langs!

3. Reclamewagens

Hoe doet u mee als bedrijf?

U komt op 14 september met een mooi versierde wagen of wagens naar onze inschrijfwagen op de 2de parkeerplaats Fazantenlaan (vanaf 18.30 uur) en u meldt dat u meerijdt met 1, 2 of meer wagens. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Meerijden met 1 wagen kost maar € 35.-

2 wagens € 70.- en de derde auto rijdt gratis mee.
4 wagens € 100.-

U gaat zich met uw wagen/kar/auto enz. melden op het plein vóór de inschrijfwagen en daar krijgt u van een medewerker te horen in welke groep u wordt ingedeeld. volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op voor u uw creatie parkeert en zich aanmeld.

Van de inschrijver krijgt u een nummer. Dit nummer bindt u op de reclamewagen en …..dat is eigenlijk alles. Wat is er mogelijk qua reclameverspreiding? Eigenlijk mag alles, behalve strooien. Folders, ballonnen, tegoedbonnen, koekjes, snoepjes enz.

4. Individueel

Helemaal alleen meedoen dus.

Indien ouders er verkleed bij lopen, dan wordt u ingedeeld bij de kleine groepen.

5  Kleine groepen (2t/m5 personen)

6. Grote groepen (6 of meer personen)

 

De straten die worden bezocht zijn:

Start vanaf 2e parkeerplaats aan de Fazantenlaan, Smitsweg, Rechtsaf Moriaanseweg West, Duindoornstraat, Helmstraat, Egelantier,

Parnassialaan, hier stoppen we voor pauze, en aansteken verlichting, Oversteek Rijkstraatweg, Koninginnelaan, Tot aan de Moriaanseweg oost, Rechtsaf Moriaanseweg oost, Linksaf Rijkstraatweg op, Hoonaardstraat, Cornelis van Kleiburg, Meeuwenlaan, Oversteek Fazentenlaan 2e parkeerplaats.


 Met vriendelijke groeten,

Werkgroep lampionnenoptocht Hellevoetsluis.
Stichting Riet Ruijlof.