Regelement optocht 

                                 

                                       Mei 2024 

Beste deelnemer,

 

Wij heten u van harte welkom bij de EID-lampionnenoptocht 2024 en zijn verheugd dat u zich inschrijft als deelnemer. Na uw inschrijving kunt bij onze partytent koffie of siroop verkrijgen.

 

Om recht te doen aan de inzet van alle betrokkenen (deelnemers en organisatie) en  het voor iedereen een leuke, gezellige maar vooral veilige optocht te maken zijn een aantal regels van kracht:

1.   Er dient geen onnodige overlast of onnodige hinder voor de omgeving te worden veroorzaakt.

2.   De geluidsinstallatie mag gebruikt worden op een wijze die geen onnodige hinder of overlast veroorzaakt.

3.   Alle aanwijzingen die door politie, brandweer, verkeersregelaars of de mensen van de organisatie worden gegeven moeten stipt worden gevolgd.

4.   Het is de deelnemers niet toegestaan om van de vastgestelde route af te wijken, tenzij op last van de organisatie en/of verkeersregelaars en gemeente

5.   De woonwijken moeten altijd bereikbaar blijven voor hulpverleningsvoertuigen. Zet uw voertuig dus uiterst rechts en houdt de kruisingen vrij. De chauffeur moet te allen tijden, dus ook tijdens de pauze en na afloop bij het voertuig blijven!

6.   Er wordt stapvoets gereden in de optocht, Sluit tijdens de optocht goed aan en laat geen onnodige gaten vallen.

7.   Bij blokwagens waarop personen worden vervoerd, is een deugdelijke baluster als valbeveiliging aangebracht. Deze bestaat minimaal uit twee horizontaal aan gebrachte stevige stangen/planken op een hoogte van 60 cm en op 120 cm.

8.   Als kinderen (jonger dan 12 jaar) op de blokwagen worden vervoerd moet een derde stang/balk op een hoogte van 30 cm zijn aangebracht.

9.   Bij Grote en kleine aanhangwagens achter een auto, waarop personen worden vervoerd, dient men te zorgen voor een gedegen beveiliging, zodat er geen personen af kunnen vallen. Denk hierbij aan een gedegen Reiling of een afgesloten wagen zodat je er niet zomaar af kunt.

10. Plaats geen kinderen op een dissel van een aanhanger, en zorg ervoor dat er geen gevaarlijke uitstekende delen zijn.

11. Maakt u gebruik van een aggregaat, zorg dat deze vaststaat en vul deze niet bij. De uitlaat kan brand en brandwonden veroorzaken. Zorg ervoor dat er geen kannen met benzine ed. tussen de kinderen staan. Let op er moet minimaal 1,5 meter tussen ruimte zitten tussen de aggregaat en eventuele personen, het liefst een hek erom. Let op dat u een eigen gekeurde brandblusser bij u dient te hebben als u een aggregaat vervoert.

12. Voor bestuurders van voertuigen is het gebruik van alcoholhoudende dranken verboden. Ook deelnemers jonger dan 18 jaar mogen geen alcohol tijdens de optocht gebruiken. Het dringende verzoek wordt gedaan het gebruik van alcoholhoudende dranken tot een minimum te beperken.

13. Het is toegestaan om tijdens de optocht reclame te verspreiden middels flyers/samples. Het is niet toegestaan om reclame materiaal/samples te strooien.

14. Voor ongevallen tijdens de optocht, is de stichting op geen enkele wijze aansprakelijk te stellen.

15. Een deelname aan de Lampionnenoptocht is voor eigen risico

16. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur van de stichting.

 

Wij wijzen u erop dat deze regels voor alle betrokken partijen gelden.

 

Wij hopen op een gezellige lampionnenoptocht voor iedereen en we wensen u dan ook veel plezier.

           

Alvast dank voor uw medewerking,

Werkgroep van de EID-lampionnenoptocht,

Onderdeel van Stichting Riet Ruijlof.